Skip to content

Avrupa'da E-ticaret

İnternet, tüm dünyada muazzam iş fırsatları yarattı ve perakende sektörü de bunun en güzel örneği.

Covid-19 kısıtlamaları ve kapanmak zorunda kalan offline mağazalar nedeniyle ise zaten hızlı bir şekilde gelişen e-ticaret sektörü hızlı bir şekilde yeni normal haline gelirken, tüketiciler ve satıcılar tarafından kitlesel olarak tercih edilmeye başladı.

Uçtan uca e-ticaret kolaylaştırıcısı olarak Saleasy, markalarına Avrupa’daki e-ticaret platformlarında verimli ve sorunsuz bir şekilde satış yapmak için gereken tüm çözümlere sahiptir. Saleasy, platform optimizasyonu yapma, pazar stratejileri oluşturma, tüm dijital medyayı entegre etme, müşteri hizmetlerini yönetme, sevkiyat ve lojistiği yönetme gibi tüm süreçlerde tek noktadan çözümler sunar.

Dünyada farklı örnekleri olmasıyla birlikte Türkiye’de Avrupa odaklı uçtan uca e-ticaret kolaylaştırıcısı hizmeti veren ilk servis sağlayıcısı Saleasy’dir.

Avrupa’daki e-ticaret platformlarında satış yapmak; güncel ürün içerikleri, envanter ve fiyat kontrolü, müşteri desteği, muhasebe, bakım ve günün her saati düzenli kontrol gibi ciddi bir iş yükü yaratır. Hatta birkaç platformu eş zamanlı olarak yönettiğinizde işler karmaşık hale gelebilir. Saleasy, Avrupa’da hizmet veren Amazon, Bol.com, Ebay, Cdiscount gibi e-ticaret platformları (pazaryerleri) ile yakın ilişki içindedir ve uçtan uca e-ticaret kolaylaştırıcısı olarak tüm bu süreçleri tek kontak ile kolayca yönetme imkânı sunar.

Saleasy servisleri Avrupa e-ticaret platformlarında satışa başlamak ve sorunsuz bir operasyon yönetmek için gereken tüm süreçleri içerir.

E-ticaret platformlarıyla çalışma kararı alındığında, zaman ve iş gücü kaybı yaşamamak adına bilinmesi gereken ilk nokta: e-ticaret platformlarının zorlu hesap açılış süreçlerinden geçtikten sonra bile açılan satıcı hesabınıza ürün listelemek o ürünlerin satılacağı anlamına gelmez. E-ticaret platformlarına ürün listelemek satış hazırlığının temelidir ve bu nedenle temeli sağlam kurmak gerekir. Avrupa’da e-ticaret platformlarında ürünler en iyi listeleme uygulaması (Best Practice Listing) kurallarına göre satış yapılan ülkenin yerel dilinde listelenmelidir. Türkiye’deki e-ticaret müşterisinden farklı olarak Avrupalı müşteriler ürünlerin hikayesini ve ürünler hakkında detaylı bilgi talep etmektedir. Bu nedenle ürün başlığı ve açıklamalarında da ürün özelliklerini öne çıkaracak gerekli bilgiler verilmelidir. Ek olarak ürün görselleri müşteriler için etkileyici, açıklayıcı ve ikna edici olmalıdır. Bu nedenle ürün listelemelerini en iyi örnek olacak şekilde oluşturmak, daha fazla tıklama almalarını sağlamanın ilk şartıdır.

Belirtilen şekilde ürün listelemenin sonrasında ise Avrupa’daki e-ticaret pazarında yeni sergilenen bir markayı tanıtmak, ürünleri öne çıkararak satın alım oranını artırmak için platform içi reklam ve promosyon yatırımları yapmak gerekir. Reklam ve promosyon kampanyalarının tecrübesiz kişiler tarafından kurgulanması durumunda ise faydadan çok zarara neden olacağı unutulmamalıdır.

Saleasy tüm bu süreçleri sizin için ilk basamağından itibaren maliyet etkin bir şekilde oluşturur, hızlandırır ve yönetir.

Saleasy servisleri Avrupa e-ticaret platformlarında satışa başlamak ve sorunsuz bir operasyon yönetmek için gereken tüm süreçleri içerir. Bu kapsamda Saleasy’nin yönettiği servisler:

Pazara Giriş Hazırlığı

Ürünleri Avrupa pazarına hazırlamak için; kategori ve rakip analizini yapar. Ülke bazlı ürün fiyatlarını belirler. Ürün bilgilerini her platformun içerik özelliklerine uygun şekilde hazırlar ve listelenme için gerekli olan tüm süreçleri planlar. Marka imajı oluşturma ve ilk günden satışları artıracak stratejiler geliştirmeye odaklanır.

Platform Listeleme

Listeleme için gereken marka ve ürün onaylarını alır, ihtiyaç durumunda ürün barkodlarını temin eder. Otomatik çeviri araçları kullanmadan, yerel tercümanlar aracılığı ile tüm ürün açıklamalarını en iyi listeleme uygulaması kurallarına göre, satış yapılacak ülkenin yerel diline ve her platformun SEO kurallarına uygun şekilde lokalize eder. Gerekli durumlarda etkileyici ve ikna edici ürün görselleri hazırlar.

Platform Operasyonları

Siparişlerin en kolay ve en hızlı şekilde müşteriye ulaşması için tüm süreçleri koordine eder. Platformlardan gelen iade taleplerini ve ürün stoklarını yönetir. Sipariş ile ilgili tüm talepleri hızla çözer ve müşteri memnuniyetini artırır.

Pazarlama

Avrupa’da e-ticaret platformlarındaki satıcı ve ürün yoğunluğu nedeniyle, ürünlerin görünürlüğünü platform içi reklam kampanyaları ve promosyonlarla artırmak gerekir. Saleasy, ürünlerin Avrupa e-ticaret platformlarında tutunmasını ve ön plana çıkmasını sağlayacak şekilde tüm pazarlama ve reklam kampanyalarını maliyet etkin şekilde yönetir.

Saleasy servisleri Avrupa e-ticaret platformlarında satışa başlamak ve sorunsuz bir operasyon yönetmek için gereken tüm süreçleri içerir.

Kargo ve Dağıtım

Avrupa’daki müşterilere gönderim yapmayı kolaylaştıracak tüm süreçleri yönetir. Anlaşmalı kargo firmaları ile siparişlerin gönderimini ve iadelerin toplanmasını %60’a varan indirimlerle sağlar. Tüm ürünleri markanın ofisinden teslim alarak birkaç gün içerisinde müşteriye ulaştırır.

Depolama

Avrupa’ya satışlarda en büyük sorun iade süreçlerinin doğru yönetilememesi nedeniyle geri alınamayan iade ürünlerdir. Avrupa’da ofisleri ve depoları olan uçtan uca e-ticaret kolaylaştırıcısı olarak Saleasy, iade ürünlerin kabulü, kalite kontrolü, depolanması, satışa tekrar çıkarılması ve yeni alıcısına gönderilmesi süreçlerini sağlar. Bu sayede markalar iade ürünlerini müşterilerden alıp yeniden satışa sunma imkânı bulur.

Müşteri İlişkileri

Avrupalı müşterilerin tercihi olan yerel dilde telefon ve e-posta ile çağrı merkezi hizmetini sağlar. Müşterilerden gelen geri bildirimleri toplayarak tüm iletişim süreçlerini yönetir. Bu hizmet oldukça zahmetli ve profesyonel yapılması gereken bir süreçtir. Saleasy bu hizmeti yönetmek için uzman bir ekibe sahiptir. İyi müşteri desteği, müşteriler arasında güven ve memnuniyet oluşturur ve dolayısıyla marka imajını güçlendirir.

Saleasy, zorlu rekabette markalarının cirolarını büyütmek için hassas bir şekilde iyileştirmeler yapar ve gerekli tüm verileri markalarına sunar. Avrupa satışları kontrollü bir şekilde ilerlerken markalar tamamen işlerinin diğer önemli yönlerine odaklanabilir. 

Saleasy’in servislerinden faydalanmak Avrupa satışlarınızı kendi ekibinizle yürütmeye oranla çok daha uygun maliyetli olduğunu biliyor musunuz?

Tüm bu hizmetler ve yönetimsel süreçler ile siz de Avrupa’nın önde gelen e-ticaret platformlarında hızla yer almak ve markanızı büyütmek istiyorsanız, hemen Saleasy ile iletişime geçin!